Hoppa till sidans innehåll

Laktattest

27 SEP 2017 21:43
Detta testet riktar sig åt dig som är intresserad av att lära sig mer om din kropp och för att kunna optimera din träning och för att få en tydligare översikt över dina pass och resultat. Laktattest eller ett sk. tröskeltest är ett enkelt o effektivt
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2018 07:02

Nu har ni medlemmar i Kalmar RC Triathlon möjlighet att göra ett laktattest med Martin Söderberg som vi har samarbetat med under hösten då vi har utbildat våra ledare.


Detta testet riktar sig åt dig som är intresserad av att lära sig mer om din kropp och för att kunna optimera din träning och för att få en tydligare översikt över dina pass och resultat. Laktattest eller ett sk. tröskeltest är ett enkelt men effektivt sätt att mäta var du har din mjölksyratröskel. Detta för att sedan kunna planera dina pass för att så att du tränar i rätt pulszoner för att få ut så optimal effekt av din träning.

Testet utförs på löpband, tar ca 30-40 minuter och genomförs med blodprov i fingret. Efter uppvärmning tas ett första prov och laktatmätaren ger dig inom ett par sekunder svar på vilken mängd mjölksyra du har i blodet. Testet upprepas igen efter några minuter på en högre intensitet och så fortsätter det tills du nått mjölksyretröskeln.

Du behöver inte vara vältränad för att utföra testet men du bör vara igång med någon form av konditionsträning samt ha en viss vana av att springa på löpband. Du behöver komma uppvärmd i träningskläder och med löpskor till din tid.

Testet kostar 800kr mot normalt ca 1500kr. För er som har Ironmantimmar att ta ut eller ledartimmar så tar ni det med kassören Bosse och Swishar resten om det blir någon mellanskillnad.

Swisha in pengarna efter att ni fått er bekräftelse på nr:

1231979129 

Skribent: Ulrika Krantz Hjort
Epost: Adressen Gömd

FÖLJ OSS!

facebook_001  YouTube_001 email_001

 

BLI MEDLEM!

ansökan

 

 

SPONSORER

vgzlapmaleff-av-fgha

 

 

 

 

 

 

tzlwaien21kg05tanuzz

 

 

hwnqzd4wktlrwcq_k3nr

 

 

 

 

 

 
BDO
 

 Wellness studio

 

 

Postadress:
Kalmar RC Triathlon
Box 37
39120 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info