Hoppa till sidans innehåll

Elitstöd


Syfte och mål med Kalmar RC Triathlons elitstöd

Syftet är att ge stöd till elitsatsande medlemmar för att sporra till att utvecklas vidare inom klubben och att skapa förutsättningar för elitsatsande medlemmar att utvecklas inom triathlon. Medlem kan ansöka om att omfattas av elitstödet tidigast året efter inträdesåret i klubben. Medlem ska då kunna uppvisa resultat i nivå med satta kriterier. 

Kriterier för att omfattas av elitstödet

Medlemmar som vill kunna ansöka om elitstöd måste göra sin ansökan till klubben senast 1 december för att få elitstöd nästkommande år. Detta för att klubben ska kunna få med det i budgeten. För att kunna ansöka om bidrag ur elitstödet ska medlemmen under året ha uppnått något av följande:

Långdistans

Tävlingstid max 7% efter segrartiden på internationell eller nationell långdistanstävling av typen 11.3 ( 70.3), Ironmandistans, eller ITU Nice-distans. Minst två aktiva av topp 20 på ITU Points list eller ITU World Long Distance ranking ska vara med på den aktuella tävlingen, alternativt minst två aktiva med poäng i Kona Pro Ranking.

eller

* Topp 10 på långdistans-SM eller SM 11.3 i seniorklass.

eller

Kortdistans

* Tävlingstid max 7% efter segrartiden på internationell eller nationell kortdistanstävling. Minst två aktiva av topp 20 på ITU Points list ska vara med den aktuella tävlingen. 

I ansökan till klubben ska medlemmen presentera sin plan för nästkommande år, vilka tävlingar och planer han/hon har med året.

IRONMAN World Championship och IRONMAN 70.3 World Championship

Klubbmedlemmar som kvalar till dessa två tävlingar har möjlighet att ansöka om att få startavgiften till dessa tävlingar betalad alt delbetalad av klubben. Klubben har en budget på en startavgift per år och tävling så är det fler som kvalat bidraget till startavgiften lika mellan de som ansöker om att få startavgiften betalad av klubben. Ansökan kan göras av alla medlemmar tidigast året efter inträdesåret i klubben, samt erhåller endast av de som hjälpt till i klubben med minst 15 ideella timmar. Förutsättningen är att medlemmen startat och ersättning erhålls i efterhand.

Bidrag till startavgifter i tävlingar med SM status

För att bidra till att fler medlemmar deltar på SM finns det möjlighet att ansöka om att få startavgifter till SM-tävlingar betalade av klubben. Det gäller i Junior, Senior och Masterklass. Ansökan kan göras av alla medlemmar och kräver inte uppvisade resultat i nivå med de för elitstödet. Förutsättningen är att medlemmen startat och ersättning erhålls i efterhand. Medlemmen bör, i möjligaste mån, ha klubbkläder under tävling, obligatoriskt att ha klubbkläder på prisceremoni. 

Ansökan görs via This is a mailto link

Uppdaterad: 15 JAN 2019 23:08 Skribent: Ulrika Krantz Hjort
E-post: Adressen Gömd

FÖLJ OSS!

facebook_001  YouTube_001 email_001

 

BLI MEDLEM!

ansökan

 

 

SPONSORER

vgzlapmaleff-av-fgha

 

 

 

 

 

 

tzlwaien21kg05tanuzz

 

 

hwnqzd4wktlrwcq_k3nr

 

 

 

 

 

 
BDO
 

 Wellness studio

 

 

Postadress:
Kalmar RC Triathlon
Box 37
39120 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info