Hoppa till sidans innehåll

Kalén på pallen i Sövde

12 JUN 2013 19:26
Magnus Kalén stod högst upp på pallen i H35-39 i Sövde i helgen. Med tiden 4:55:26 knep han förstaplatsen med 1min marginal till tvåan. Grattis till segern Magnus!!
  • Skapad: 12 JUN 2013 19:26

En tuff utmaning bjöd Trithlon Syd på för de ca 200 startande på halvironmandistansen. En tidigare hyffsat tuff tävling var nu helt uppdaterad med nya banor. Dagen bjöd på en något för lång simning i en varm och behaglig Sövdesjö. Därefter väntade en ny cykelbana där den gamla vändpunktsbanan nu var ersatt med en vasrvbana om tre varv. Nya sträckningen gjorde cyklingen ännu mer kuperad än tidigare och man fick aldrig riktigt vila i de rullande backarna på österlen. Att det sedan blåste en ordentlig motvind på det lätaste partiet gjorde det ju inte lättare.

Även löpningen var ny mot tidigare år och det var nu helt och hållet terränglöpning de 21km som skulle springas. Den tidigare berömda Sövdebacken på löpningen var ersatt med version 2.0 och var nu mer lik Aborrbacken på Lidingö än något annat. Löpningen skulle avverkas med 5 varv på samma slinga.

Banornas ny sträckning gjorde tävlingen riktigt tuff och långsam vilket visade sig på resultatlistan. Inga rekord sattes denna dag... däremot kvalar nog Sövde in som en av Sveriges mest krävande banor. Sövde är dock ett mycket bra arrangemang och en trevlig och gemytlig tävling som alltid bjuder på toppenväder.

Övriga tävlande för klubben var Henrik Brovell som kom 8:a i senior på tiden 5:02:06 samt Jonas Ewing som tyvärr fick bryta under löpningen. Kan ha missat någon då både resultat och startlista med klubbtillhörighet just nu saknas för tävlingen.

 

Preliminära resultat finns här: http://sovde-triathlon.r.mikatiming.de/2013/

Skribent: Henrik Brovell

FÖLJ OSS!

facebook_001  YouTube_001 email_001

 

BLI MEDLEM!

ansökan

 

 

SPONSORER

vgzlapmaleff-av-fgha

 

 

 

 

 

 

tzlwaien21kg05tanuzz

 

 

hwnqzd4wktlrwcq_k3nr

 

 

 

 

 

 
BDO
 

 Wellness studio

 

 

Postadress:
Kalmar RC Triathlon
Box 37
39120 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info