Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SM, Vansbro, Oskarshamn och Frankfurt

10 JUL 2013 15:16
Under helgen som gick var det många blågula ute och tävlade på olika håll i landet men också i Europa. Som vanligt blev det bra insatser och resultat. Bra jobbat alla! Här kommer en liten summering av helgen som gick.
  • Skapad: 10 JUL 2013 15:16

SM-veckan i Halmstad

SM-veckan sommar gick som bekant av stapel i Halmstad med mängder av idrotter som skulle kora svenska mästare. Däribland avgjordes SM i triathlon på sprintdistans under lördagen. Hampus hade redan tidigit deklarerat att han var ute efter silverpengen och så blev det efter en sekundtight slutspurt! Mot den överlägsna vinnaren Gabriel Sandör fanns inget att göra. Stort GRATTIS till silvret Hampus!

Övriga RCare som körde i Halmstad var Henrik Ahlqvist som noterades för en 14:e plats i herrar 40-44.

 

Havsslätts Triathlon

I skuggan av SM i Halmstad genomfördes Havsslätts Triathlon i Oskarshamn på lördagseftermiddagen med ca 50 startande.I trivsam atmosfär lyckades Oskarshamns SK:s triathlonfantaster med ett bra arrangemang, tyvärr var det bara 12 grader i vattnet så någon simning blev det inte i år. Några blev besvikna, men desto flera nöjda då de vanliga motionärerna inte alltid är några simvirituoser. Det blev istället en Duathlon-tävling betående av 2,8 km löpning på kuperad motionsslinga i skog, 20 km cykel och som avslutning 5 km löpning på asfalt.

Martin Olsson valde fel dag att tävla för brandkåren istället för RC, för han vann nämligen. Magnus Kalén sprang dock i rätt färger och rusade in på en fin andraplats. Det var gott om RC:are i toppen; Roberto Lavado kom in som 4:a, Carl-Emil Nettelman 6:a, Ola Karlsson 9:a, Hasan Bahtijaragic 11:a, Dan Enemark 12:a och Torbjörn Feltendahl knep 14:e plats. Charlotta Kalén kom på en fin 6:e plats i damklassen.

 

Vansbro Triathlon

Till Vansbro drog en liten delgation från Kalmar bestående av Mikael Åhlund, Lars-Göran "Pute" Petersson, Lars Pedersen och Pär Eriksson. Dessutom var Henrik Blad där men han valde att tävla i andra färger för dagen. Tävlingen drog som vanligt fulla hus och har de senaste åren klivit in och blivit den landets största halva.

Åhlund visade en imponerande form både i vattnet och på cykeln och avslutade dagen med en stabil löpning. Med denna insats bärgade han en 20:e plats i tävlingsklassen med tiden 4:29:27! Övriga tre gjorde också fina insatser under dagen och höll klubbfärgerna högt!

 

Ironman Frankfurt

För tredje året i rad stod Victoria Jonsson på startlinjen i Frankfurt. Med henne på resan var också Marie Johansson. Frankfurt skulle i år till skillnad från förra året bjuda på sitt finaste och varmaste väder. Pga detta valde Marie att kliva av redan under simningen för att inte riskera sin huvudtävling för året. Victoria däremot krigade sig runt banan i värmen och gick i mål strax över 11h-sträcket på en 10 plats i klassen. Mycket bra jobbat som vanligt! Målgången var också Victorias 15:e på ironmandistans!

Skribent: Henrik Brovell
E-post: This is a mailto link

FÖLJ OSS!

facebook_001  YouTube_001 email_001

 

BLI MEDLEM!

ansökan

 

 

SPONSORER

vgzlapmaleff-av-fgha

 

 

 

 

 

 

tzlwaien21kg05tanuzz

 

 

hwnqzd4wktlrwcq_k3nr

 

 

 

 

 

 
BDO
 

 Wellness studio

 

 

Postadress:
Kalmar RC Triathlon
Box 37
39120 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info